Velkommen til vores slægtside

Siden 1976, har slægtsforskningen bevæget sig fra papir og besøg på arkiverne, en folketælling skulle ses på Rigsarkivet. Kirkebøger kunne ses på Landsarkivet. Siden blev papiret afløst af elektroniske løsninger i form af programmer, til den lokale pc, der havde fundet vej til skrivebordet. Det gav pludselig en forbavsende god oversigt, i stedet for de mange stakke af papir. I vores online verden, ved de fleste der beskæftiger sig med slægtsforskning, at langt de fleste kilder, kan skaffes tilveje, i løbet af ingen tid. Så det at få kildematerialet bragt, til forbedring af vores data, er der ingen undskyldning for ikke at få klaret. Jeg har i forskellige slægtsprogrammer, både lokalt og online, brugt det som en kladde, det har bevirket, mange hovedsagelig skønhedsfejl, så min opgave nu om dage, er fortrinsvis at finde nye individer og oplysninger, men samtidig at rette, de fejl jeg møder på min færd, herpå hjemmesiden. God fornøjelse med din brug af siden. Jeg modtager gerne en mail, såfremt du har oplysninger jeg mangler, har spørgsmål eller gode ideer til denne side.

Ane fortællinger


Vejledning til besøgende

Denne side, indeholder de ældre data om vores Slægt. Da siden førhen har haft, mange brugere, er der dermed mange individer som ikke er i vores slægt. Der er endvidere af brugere oprettet flere efterkommer registreringer. Du kan derfor altid kigge efter en ane, det kunne jo være at anen er her. Vi modtager meget gerne oplysninger om samtlige registrerede individer, såfremt du har andre oplysninger end vores, eller supplerende oplysninger. God fornøjelse med dit besøg på siden. Finder du familie, hører vi meget gerne fra dig.

De udvalgte

I enhver familie er der en eller flere der føler et kald, til at finde anerne. De handler ud fra en interesse i at vække anerne til live igen og fortælle om deres liv. Det er dermed ikke sikkert at din slægtsforskning, ophører med dig, det kan i heldigste fald være at en i familien, netop føler kaldet, og fortsætter dit arbejde. Et godt råd må derfor være, at du gemmer, gemmer og atter gemmer. Det være sig billeder, men også alskens brevveksling, dokumenter med mere. Det er måske netop de materialer, du selv savnede efter dine aner. Efterlad også gerne en god håndbog om slægtsforskning.

Mere

 

Se historier om lidt af hvert

Også røverhistorierne

Der er foreløbig ingen færdigskrevne historier. Der vil gå lidt tid med det. Jeg har et par ting der kunne fortælles om, et eksempel er de svenske "soldatertorp"

Udforsk familiens aner

Aakermann Slægten

Hagestad, Löderup, Kristianstad Län, Sverige

Ekelin Slægten

Häsle Norregaard, Hovmantorp, Kronoberg Län, Sverige

Sandegaard Slægten

5 Selvejergaard Lille Frigaard, tidligere "Sandegaard" i Østermarie, Bornholm. Gården blev fredet i 1979

Lang Slægten

48 Selvejergaard, Langegaard, Rutsker sogn, Bornholm


Lidt af hvert, artikler, bøger og andet

"Man kan ikke bære al sin slægt på skuldrene" Gammelt jysk ordsprog. Fra: Dansk Ordsprogs-Skat, E. Mau, udgivet 1879. ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ Enhver slægtsforsker kender til børn udenfor ægteskab, i kirkebøgerne kaldet uægte. Et eksempel på hvor striks en præst kan være: Et par i Klemensker, Bornholm, får et barn der skal døbes 21 dec 1890. Parret har også fået arrangeret at de bliver viet samme dag. Til trods for at præsten først vier parret og derefter døber barnet, er det skam uægte! Begrundelsen "for sent anmeldt".


Mest forekommende efternavne




Hurtige links

Kontakt til slægtssiden: Send mail til. olafsen@olafsen.dk



Webmasters hjørne

Vi lægger vægt på at dokumentere forskningen med kilder. Har du spørgsmål, ideer, så mail os .